Contact

Volle Evangelie Gemeente
"El Shaddai"

Adres kerkgebouw;
(Schoolgebouw De Parkschool)
Raadhoven 2
3813 LW Amersfoort
Tel: 033 - 4725067
Bgg: 06 - 81485999

info@elshaddaiamersfoort.nl

Zondag Eredienst   11:00 zaal open 10:30
Dinsdag Bijbelstudie 19:45 Locatie: Eikenlaan 14 Hoogland
Woensdag Bidstond  19:45 Locatie: Stradivariusstraat 59 Amersfoort 
Vrijdag Jeugddienst 18:00 1 thought on “Contact”

 1. 51 jaar geleden…

  Vandaag maandag 31 augustus begon als een mooie dag en aan het einde van de dag kwam ik even terug in 1964.

  Ongeveer een half jaar geleden kwam ik binnen bij El Shaddai aan de Engweg te Hoogland. Mij was het snel duidelijk, dit is de kerkgemeenschap waarna ik zo verlangd had. De bijbel staat centraal en in deze warme gemeenschap hebben mensen nog oog voor elkaar aan gaan ze samen verder op weg in geloof.

  Ik had er al veel eerder over nagedacht maar vandaag besloot ik de daad bij het woord te voegen. Op internet vond ik hoe me uit te schrijven uit de Katholieke kerk. Hiervoor kan men een formulier downloaden waarin men onder meer moet vermelden in welke kerk en parochie men ooit gedoopt werd. Je wordt dan automatisch uit de doopregisters geschreven?
  Dat vindt ik gek, alles wat ik tijdens de doop heb ontvangen komt toch van God?

  ’s Avonds tijdens het uitlaten van de hond deponeerde ik bij de kerk de opzegging in de brievenbus en terwijl ik verder liep bekroop me toch een vervelend gevoel. In 1964 hadden mijn ouders me uiteraard vanuit hun beste bedoelingen laten dopen in de Katholieke kerk. Dat had ik vandaag, 51 jaar later eigenhandig ongedaan laten maken. Maar terwijl ik verder liep met de hond was het net of ik de arm van mijn in 2011 overleden moeder over m’n schouder voelde, alsof ze wilde zeggen, “het is prima hoor jongen”.

  Ondanks het feit dat ik bewust gekozen heb en overtuigd ben van mijn persoonlijke keuze voor de Volle Evangelische Gemeente is het van belang dat we elkaars keuze’s respecteren. Zo ook alle verschillende bewegingen die Christus willen volgen. Tenslotte zou ons aller geloof op dezelfde bijbel gebaseerd moeten zijn .

  Misschien wist je niet dat de paus in 2014 namens de katholieke kerk zijn excuses aanbood aan Pinkstergemeenten. De link naar een artikel hierover vindt je hier http://www.katholiek.nl/actueel/paus-vraagt-pinkstergemeenten-om-vergeving/

  Ik dank God en een ieder die op mijn pad is gekomen op weg naar een dieper geloof.

  Hartelijke groet en zegening,
  Vincent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *